close
Heeft u een vraag voor ons?
Heeft u een vraag of komt er niet uit. Stuurt u gerust een bericht.


  close
  KEUZEHULP

  Hoeveel gelijksluitende cilinders heeft u nodig?

  Buitenzijde info-gray Binnenzijde info-gray Knop info-gray
  1

  Haal de cilinder uit de deur en meet hem op zoals de afbeelding.

  Let op: Een cilinder mag aan de buitenzijde maximaal 3 mm uitsteken.

  wizard_help_image

  Wij begrijpen dat het kiezen van een veilige cilinder soms moeilijk kan zijn. Laat ons u helpen zodat u de juiste keuze kunt maken.

  SKG waardering

  Kleur cilinder

  Aantal sleutels

  We weten allemaal, uit ervaring, dat het moeite kost om je woning optimaal te beveiligen tegen inbrekers. Omdat de inbrekers ook steeds weer nieuwe manieren vinden om binnen te komen, is het belangrijk dat je ze voor bent. Gebruik goed hang en sluitwerk om je woning te beveiligen, want anders zou je wel eens voor een onverwachte nare gebeurtenis kunnen komen te staan. Om dat te voorkomen dat er wordt ingebroken, moet je meerdere maatregelen nemen. Er zijn meer manieren om inbrekers af te schrikken.

  Methoden om inbreken te voorkomen

  Inbrekers hebben een hekel aan lawaai, licht en lang werk. Zij willen ongestoord snel naar binnen en hun gang gaan. Je zou een hond kunnen nemen en blaft als er een vreemde aan de deur staat. Dat horen ook de buren en zij weten dat er want aan de hand is als je hond blaft. Zij zullen gaan kijken en eventueel maatregelen nemen.
  Wanneer je een verlichting aan de buitenzijde van de woning plaatst en aangaat wanneer er iemand dicht bij je woning komt, zal dat een inbreker afschrikken. Een inbreker staat niet graag in het licht.
  Een alarm met camera plaatsen en aangeven dat je wordt opgenomen als je in de buurt komt. Ook daar moeten inbrekers niets van hebben. Als er een alarm afgaat, dan zal een inbreker snel weggaan.
  Een alarm binnen installeren. Ook hierbij aangeven dat er opnames worden gemaakt en dat de politie wordt ingelicht als je niet binnen hoort te zijn. Zij zullen snel bij je woning aankomen als ze bericht krijgen dat er is ingebroken.
  Het belangrijkste om een inbreker af te schrikken is het beveiligen van je woning door het gebruik van goed hang-en-sluitwerk. Wanneer je goede veiligheidssloten gebruikt, dan zal een inbreker niet gemakkelijk naar binnen kunnen. Wanneer je een veiligheidsslot gebruikt, dan zal een inbreker snel uw woning voorbijgaan.

  Een goed veiligheidsslot

  Je moet je achter- en voordeur goed beveiligen door goede sloten te gebruiken Door alleen een cilinderslot te gebruiken zonder kerntrekbeveiliging doe je niet genoeg. Dan kan een inbreker nog steeds gemakkelijk binnen komen. Daarvoor heeft hij alleen een geharde schroef, accuboormachine en klauwhamer nodig. Door enkele handelingen uit te voeren zal de inbreker de cilinder afbreken, zodat hij naar binnen kan gaan. Door het plaatsen van een kerntrekbeveiliging kan de cilinder niet meer worden afgebroken. Er wordt hierbij een geharde slotplaat over de cilinder geplaatst. De slotplaat voorkomt dat de cilinder kan worden afgebroken. De slotplaat kan aan de buitenzijde niet worden losgeschroefd. De slotplaat is via de binnenzijde met 2 of 4 schroeven vastgezet. Je kunt tegenwoordig gerust zeggen dat deze manier van het beveiligen van je woning geen luxe is, maar bittere noodzaak. Bij nieuwe woningen is het plaatsen van dergelijke sloten verplicht volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Ook is deze manier van beveiligen vanaf 2014 verplicht bij bestaande woningen. Kijk bij het kopen van sloten niet naar aanbiedingen. Je moet goede en veilige sloten kopen. Wanneer je meer moet betalen voor je sloten, kun je dat vaak weer vergoed krijgen door een lagere premie op je verzekering te betalen. Door het gebruik van veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging met een 3 sterren sloten keurmerk, kan het geheel 1500 kilogram aan kracht weerstaan. Dat zal een inbreker niet kunnen opbrengen. Kijk voor een uitvoerige omschrijving van cilindersloten op: https://mc-cilinder.nl/cilindersloten

  Een cilinderslot met een kerntrekbeveiliging

  Deze cilindersloten zijn duurder, maar beschermen je zeer goed. Zij bieden ook bescherming tegen lockpicking of het gebruik van een kopsleutel. Een lockpicker is van een aantal kleine hendeltjes voorzien. De hendeltjes dienen om de palletjes in de cilinder op een lijn te zetten. Daarna kan het cilinderslot gedraaid en worden geopend. Je moet er wel handig voor zijn om deze methode te kunnen gebruiken, maar een volleerde inbreker weet precies wat hij moet doen. Een kopsleutel heeft een voorgevormde sleutel. Door gebruik te maken van de kopsleutel tikt de inbreker alle palletjes op een lijn, zodat hij vrij toegang heeft tot de woning. Door het gebruik van de Mauer New Wave 4 Profielcilinders kunnen deze inbraaktechnieken niet worden toegepast. Het is de beste SKG 3 cilinder. Er hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan zo’n slot, maar dan ben je wel extra beveiligd. Je kunt een veiligheidscilinder kopen, met een 3 sterren SKG-keurmerk, voor ongeveer € 100. Ontdek het veelzijdige aanbod van cilindersloten met een kerntrekbeveiliging op:https://mc-cilinder.nl/kerntrekbeveiliging

  De sterren bij een veiligheidsslot

  Veel sloten worden tegenwoordig gekeurd door de Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG). Wanneer het wordt goedgekeurd bij de test krijgt het een keurmerk. Sloten met een keurmerk hebben een inbraak vertragende werking. Een slot met 1 ster is standaard inbraakwerend, een slot met 2 sterren is zwaar inbraakwerend en een slot met 3 sterren is extra zwaar inbraakwerend. Het slot met de 3 sterren zal de beste beveiliging bieden tegen inbrekers. Een veiligheidsslot wordt gemaakt van extra stevig materiaal waarbij de voorplaat dik is, zodat het moeilijk te doorboren is. Ook de geharde stiften die voor het nachtslot worden gebruikt, kunnen moeilijk worden doorgezaagd.

  Wanneer je de woning wil beveiligen

  Het beveiligen van je woning moet je laten doen door een specialist. Wanneer je contact opneemt met een erkende slotenmaker en aangeeft wat je wil hebben, dan zal er eerst een vrijblijvende offerte worden opgemaakt. Omdat een slotenmaker precies weet hoe je de woning optimaal kunt beveiligen, zal hij dat met je doornemen. Omdat er dure sloten worden gebruikt, zal daar ook de prijs naar zijn. Wanneer je de vrijblijvende offerte hebt ontvangen, dan kun je alsnog een besluit nemen wat je wil doen. Kijk niet op een paar tientjes. Je weet dat het gebruik van dure sloten kostbaar is, maar je bent dan wel extra beveiligd tegen ongenode gasten. Wees er dus op voorbereid dat het beveiligen van je woning een kostbare gelegenheid is. Je kunt door het gebruik van een optimale beveiliging met een gerust hart je huis uitgaan en je hoeft ook niet bang te zijn dat er is ingebroken, als je weer thuiskomt.

  08.06.2023 in huis
  keyhole-catalog

  M&C Minos

  Zwaar beveiligd
  Geen: 32/32
  € 59.50
  3 sleutels
  Gratis
  Totaal incl. BTW
  € 59.50
  08.06.2023 in huis
  keyhole-catalog

  M&C Move

  Extra zwaar beveiligd
  Geen: 32/32
  € 99.95
  3 sleutels
  Gratis
  Totaal incl. BTW
  € 99.95
  08.06.2023 in huis
  keyhole-catalog

  M&C Matrix

  Zwaar beveiligd
  Geen: 32/32
  € 59.96
  3 sleutels
  Gratis
  Totaal incl. BTW
  € 59.96
  08.06.2023 in huis
  keyhole-catalog

  M&C Condor

  Zwaar beveiligd
  Geen: 32/32
  € 69.50
  3 sleutels
  Gratis
  Totaal incl. BTW
  € 69.50
  08.06.2023 in huis
  keyhole-catalog

  M&C Color +

  Goed beveiligd
  Geen: 32/32
  € 52.50
  3 sleutels
  Gratis
  Totaal incl. BTW
  € 52.50