close
Heeft u een vraag voor ons?
Heeft u een vraag of komt er niet uit. Stuurt u gerust een bericht.


  close
  KEUZEHULP

  Hoeveel gelijksluitende cilinders heeft u nodig?

  Buitenzijde info-gray Binnenzijde info-gray Knop info-gray
  1

  Haal de cilinder uit de deur en meet hem op zoals de afbeelding.

  Let op: Een cilinder mag aan de buitenzijde maximaal 3 mm uitsteken.

  wizard_help_image

  Wij begrijpen dat het kiezen van een veilige cilinder soms moeilijk kan zijn. Laat ons u helpen zodat u de juiste keuze kunt maken.

  SKG waardering

  Kleur cilinder

  Aantal sleutels

  Een goede beveiliging is het halve werk. Wanneer je de woning of het bedrijf op een veilige manier wilt achterlaten, is het belangrijk dat je een goed slot koopt. Er zijn uiteraard een hoop verschillende manieren om een woning te beveiligen, maar het begint bij de basis en de basis van een goede beveiliging is dan ook door middel van een sterk slot. Met die reden gaan we je in deze tekst dan ook laten zien wat goede sloten zijn. Ook leggen we je uit waarom dit goede sloten zijn en waarom deze goed beveiligen en als laatst leggen we je ook uit wat gelijksluitende cilindersloten zijn en waarom dat op dit moment de beste keuze is voor jouw woning of bedrijf.

  Wat zijn goede sloten?

  Allereerst is het dan belangrijk om te laten zien wat goede sloten zijn. Een goed slot is namelijk niet zomaar een slot. Bij normale sloten is het voor een inbreker heel gemakkelijk om een woning in te breken. Door het steken van bepaalde hulpmiddelen in het slot en deze vervolgens open te maken, kan de inbreker heel gemakkelijk naar binnen toe. Dat wil je natuurlijk voorkomen en dat doe je door middel van een cilinderslot. Een cilinderslot is namelijk anders dan reguliere sloten. Dat komt omdat deze dus een cilinder heeft. In deze cilinders zit een bepaalde mechanisme. Het slot kan alleen maar geopend worden door middel van de juiste sleutel. Dat komt omdat in de cilinder kleine stokjes zitten. Het slot kan alleen maar open wanneer deze stokjes in exact de goede positie staan. Deze positie komt geheel overheen met de sleutel. Wanneer de sleutel in het slot gedaan wordt, komen deze stokjes in de goede positie en alleen dan is het dus mogelijk om het slot open te draaien. Dit maakt het dus direct onmogelijk voor een inbreker om de deur te openen op zijn reguliere manier. Hij zal hierdoor moeten verder kijken naar andere technieken, maar helaas heeft hij deze alsnog.

  Extra bescherming voor het slot

  Toch is dat nog niet voldoende aangezien de inbreker tegenwoordig steeds meer manieren heeft om een deur open te krijgen. Zo ook de techniek die kerntrekken genoemd wordt. Bij deze techniek weet de inbreker de deur vaak alsnog open te breken. Of het nou gaat om een regulier slot of dat het gaat om een cilinderslot. Hij zal namelijk een grote schroef in het cilinder boren. Hiervoor gebruikt hij andere gereedschappen. Wanneer de schroef in het slot geboord is, gebruikt de inbreker een koevoet, of soortgelijk gereedschap, om de schroef uit het slot te trekken. Wanneer hij deze uit het slot heeft getrokken, is het slot inmiddels ook geopend. De inbreker kan vervolgens het slot opendraaien en zomaar de deur openen. Om dit te voorkomen is dus een extra bescherming nodig. Deze bescherming wordt ook wel kerntrekbeveiliging genoemd. Een extra beveiliging dus puur om deze techniek tegen te houden. De cilinder in dit slot is namelijk gemaakt van gehard staal. Dat maakt het onmogelijk voor de inbreker om een schroef in het slot te boren. De techniek kerntrekken wordt hiermee dus ook geblokkeerd. Dit zal als effect hebben dat de inbreker de deur liever over slaat en op zoek gaat naar een deur die makkelijker open te breken is. Hiermee heb je de inbreker dus al gauw weg weten te krijgen bij de woning.

  Gelijksluitende cilinders

  Toch is het daardoor niet gemakkelijk omdat je natuurlijk een goed slot op alle deuren van de woning of het bedrijf wilt. Hierdoor heb je een hoop sloten nodig en dus ook een hoop sleutels om al deze sloten te openen. Of toch niet? Gelukkig is het mogelijk om gelijksluitende cilindersloten, met dus ook gelijksluitende cilinders aan te schaffen. Dit is namelijk een set met een aantal verschillende sloten die allemaal dezelfde cilinder heeft. Hierdoor kun je met een en dezelfde sleutel al deze deuren openen. Dit maakt het ideaal om bijvoorbeeld een woning te voorzien van verschillende sloten. Met dezelfde sleutel open je de voordeur, de deur van de schuur en ook bijvoorbeeld een achterdeur. Dit maakt het veel handiger om goede sloten aan te schaffen omdat je maar een sleutel nodig hebt in plaats van verschillende en alsnog de woning goed kunt beveiligen. Dit is ook ideaal voor een bedrijf. Een bedrijf kan op die manier namelijk verschillende deuren goed beveiligen van het bedrijf en tegelijkertijd verschillende mensen dezelfde sleutel geven zodat zij hiermee gemakkelijk naar binnen kunnen komen en ook zelfs verschillende deuren binnen kunnen komen.

  Tot slot

  Mocht je dus op zoek zijn naar een goede manier om de woning te beveiligen dan is het een goed idee om cilindersloten aan te schaffen. Dit is een goede manier om de inbreker buiten te houden. Daarnaast is het mogelijk om verschillende sloten te kopen welke allemaal werken met dezelfde sleutel. Dat zorgt ervoor dat je niet een hele volle sleutelbos hebt en dus gemakkelijk met een en dezelfde sleutel verschillende deuren kunt openen. Dit zijn dus verschillende voordelen die verboden zitten aan de aanschaf van een goed slot.

  Gelijksluitende cilinderslot handig?

  Gelijksluitende cilindersloten maken het mogelijk om met één sleutel meerdere deuren van uw bedrijfspand of woning te openen! U gebruikt dus één sleutel voor de voordeur, de achterdeur, de garage, de schuur, etc.
  heeft u later toch extra cilindersloten of sleutels nodig. Ook dat is geen enkel probleem. U kunt eenvoudig extra cilinders en sleutels bij ons online bestellen door middel van het certificaat die u krijgt bij een bestelling nieuwe cilindersloten van M&C. Of u nu 2 of 7 cilindersloten gelijksluitend besteld. Dit zal geen vertraging hebben voor de levering.

  Ook bij een bestelling van verschillende maten en een knop op de cilinders of extra sleutels kunnen wij direct voor u uitvoeren. Mocht u een set gelijksluitende cilindersloten willen bestellen met verschillende kleuren cilinders. Zoals bijvoorbeeld een cilinder in de kleur messing en/of zwart. dan kan het zijn dat de levertijd 1 dag langer duurt.

  Gelijksluitende cilindersloten bestellen

  Alle cilindersloten zijn altijd met paniek functie (2 zijdig bedienbaar).

  Wij leveren de gelijksluitende cilindersloten in verschillende varianten en kwaliteiten. Bekijk hier het ruime assortiment gelijksluitende cilinders.

  Levertijd

  Plaatst u een bestelling bij MC-sleutels.nl vóór 23:59 uur? Dan doen wij ons uiterste best om uw bestelling dezelfde dag nog te leveren! Helaas lukt het niet altijd vanwege drukte, maar dan wordt uw bestelling altijd direct de volgende dag verzonden. Wilt u een spoed bestelling plaatsen? Dat is mogelijk! Neem contact met ons voor de mogelijkheden.

  Hulp nodig?

  Heeft u vragen over gelijksluitende cilinders? Wij kunnen ons goed voorstellen dat u hierbij wel wat hulp kunt gebruiken. Aarzel daarom niet en neem vrijblijvend contact met ons op, wij leggen het u graag uit!


  Keuzehulp

  1

  Hoeveel cilinders heeft u nodig?

  2

  Maten/knoppen

  3

  Wensen