close
Heeft u een vraag voor ons?
Heeft u een vraag of komt er niet uit. Stuurt u gerust een bericht.


  close
  KEUZEHULP

  Hoeveel gelijksluitende cilinders heeft u nodig?

  Buitenzijde info-gray Binnenzijde info-gray Knop info-gray
  1

  Haal de cilinder uit de deur en meet hem op zoals de afbeelding.

  Let op: Een cilinder mag aan de buitenzijde maximaal 3 mm uitsteken.

  wizard_help_image

  Wij begrijpen dat het kiezen van een veilige cilinder soms moeilijk kan zijn. Laat ons u helpen zodat u de juiste keuze kunt maken.

  SKG waardering

  Kleur cilinder

  Aantal sleutels

  Cilindersloten zijn een van de beste alternatieven voor huis- of kantooreigenaren, omdat ze over de hele wereld zeer effectieve en efficiënte beveiligingsmechanismen zijn geworden.

  Wat is een cilinderslot?

  Een cilinder is een mechanisme dat in sloten wordt gestoken met een interne combinatie die door middel van een sleutel met dezelfde combinatie beweging, activering en opening mogelijk maakt. Het is het element waar we de sleutel in stoppen om een deur te openen of te sluiten. Er zijn veel soorten cilindersloten en beveiligingsniveaus. De meest voorkomende is de Europese peervormige profielcilinder.

  Breed assortiment cilinders met hoge veiligheid

  Er zijn vele modellen en reeksen cilinders op de markt. De grote merken hebben een zeer breed assortiment cilinders, van zeer goedkope tot zeer geavanceerde modellen met zeer hoge veiligheidsniveaus. Het is een product dat constant in ontwikkeling is en daarom is het belangrijk om een goede cilinder te kiezen. Enkele essentiële elementen van een kwalitatief goed cilinderslot zijn:

  • hoogwaardige cilinder;

  • anti-stootsysteem;

  • anti-breuksysteem;

  • anti-boorbescherming;

  • dubbele koppeling;

  • sleutelbeheersysteem om gemakkelijk dupliceren te voorkomen.

  Er zijn andere elementen die, zonder de veiligheid in het gedrang te brengen, de bruikbaarheid van het cilinderslot kunnen vergemakkelijken. Zo is het mogelijk om met de knopcilinder het huis van binnenuit te openen en te sluiten zonder de sleutel te gebruiken.

  De belangrijkste voordelen van een cilinderslot

  cilinderslot heeft enorm veel voordelen. Ben je van plan een nieuw cilinderslot te kopen, let dan op het volgende:

  • Robuuste en duurzame materialen. Dankzij de technologische vooruitgang creëren bedrijven cilindersloten met zeer duurzame materialen en beveiligingsmechanismen die veel moeilijker te breken zijn door dieven.

  • Eenvoudige installatie. Zelfs mensen met een minimale kennis van de installatie van sloten kunnen deze kennis toepassen om een cilinderslot te vervangen. Soms hoef je geen professional te bellen. Door de instructies goed te lezen en nauwkeurig op te volgen, kun je binnen de kortste keren genieten van een betaalbaar, veilig en duurzaam slot dat je ook nog eens zelf hebt geïnstalleerd.

  • Anti-stotenmechanisme. cilindersloten innoveren voortdurend. Maken ze geen beveiligingsschild voor hun beveiligingsmodellen, dan maken ze de sloten wel sterk tegen aanvallen zoals stoten of andere handelingen die nog steeds populair zijn bij dieven.

  • Vervangingsmogelijkheid. Dit is een van de grote voordelen van een cilinderslot. Wanneer de cilinder defect raakt of de sleutel stroef begint te werken, kan het zonder enig ongemak worden vervangen. Dit is heel voordelig, vooral voor mensen die een nieuw appartement of bedrijfspand hebben gehuurd.

  • Esthetiek. Net zoals het cilinderslot vooruitgang heeft geboekt op het gebied van nieuwe beschermingsmechanismen, zo zijn de details en afwerkingen ervan ook verbeterd. De ontwerpen zijn subtieler en ze zijn zelfs in verschillende kleuren verkrijgbaar, zodat ze gemakkelijk aan de stijl en decoratie van een woning of bedrijf aan te passen zijn.

  Waarom een cilinder slot installeren

  Cilindersloten van M&C zijn de populairste en meest aanbevolen modellen door slotenmakers. Ze bestaan al vele jaren en zijn meegegaan op het gebied van beveiligingsmechanismen. Dit type sloten, vaak te vinden bij de ingangen van appartementen, kantoren en huizen, heeft een redelijk efficiënt openingssysteem.

  De meeste fabrikanten van cilindersloten hebben anti-stoten beveiligingsmaatregelen ingebouwd, waardoor ze niet gemakkelijk kunnen worden gemanipuleerd met gereedschap of een hoofdsleutel. Deze Europese profielsloten hebben een fysieke structuur die gebaseerd is op een centraal stuk, de peervormige cilinder. Die bevat een gat waardoor de sleutel naar binnen kan worden gestoken om de deur te openen en te sluiten.

  Wanneer we praten over een cilinder slot, dan is het goed om te benadrukken dat het lichaam van het slot al het beveiligingswerk doet. Dit in tegenstelling tot buisvormige sloten, waarbij de grendel van deze modellen al het beveiligingswerk doet.

  Kenmerken van een hoogwaardig cilinderslot

  Cilindersloten moeten zich in de eerste plaats onderscheiden door de hoogste kwaliteit van vakmanschap van hoogwaardige materialen, die duurzaamheid, sterkte en weerstand tegen mechanische schade op lange termijn garanderen. Dit zijn enkele kenmerken van een cilinderslot:

  • De relatie tussen kwaliteit en prijs is aantrekkelijk voor de meeste gebruikers die bescherming zoeken voor hun eigendommen.

  • De fabricagematerialen zijn de beste, ze zijn robuust en bestand tegen vrijwel elke aanval van buitenaf.

  • Het installatieproces is snel en eenvoudig.

  • Ze maken het werk moeilijker voor de meest bekwame dieven.

  • Van tijd tot tijd wordt hun beschermingsniveau verbeterd.

  • Je kunt elk cilinderslot kopen van het merk van jouw keuze, met verschillende ontwerpen, maten en modellen en krijg een certificaat bij het bijmaken van extra cilinders en sleutels

  Je vindt hier direct alle sets van M&C waar je uit kan kiezen https://mc-sleutels.nl/cilindersloten/sets

  Welke beveiliging kies je voor je voordeur?

  Afhankelijk van de cilinder kan de sleutel inkepingen, sporen of gaten hebben. In de vorm van een kruis, een ster of de meest voorkomende platte vorm kan het profiel van de sleutel aan één of beide zijden worden uitgesneden. Het is de set profiel plus maat die de code levert om de pinnen in de cilinder te activeren die vergrendeling door de nok mogelijk maken. De sleutel komt in de cilinder, met de sleutel kan deze worden gedraaid en gesloten.

  Geschikte soorten cilinders

  Er zijn verschillende soorten cilinders, zoals de halve cilinder, afneembare cilinder, knop en pushknop en het klassieke model. Bij de laatste is de sleutelinvoer van beide kanten, maar vergrendelen of ontgrendelen is alleen mogelijk door een enkele sleutel in te steken.

  Halve cilinder

  Deze wordt vooral gebruikt op garagedeuren. Ze hebben slechts één spiebaan aan één kant en zijn tussen de 20 en 30 mm.

  Antiblokkeer dubbele cilinder

  Een aan de ene kant ingestoken sleutel verhindert het openen van de andere niet, dus super praktisch als je met velen in een appartement zit.

  Knop en pushknop

  Een knop is verbonden met het vat en vervangt de sleutel binnenin.

  Wat is een SKG 3* cilinderslot?

  Het Nederlandse SKG-certificaat is de garantie dat bepaalde producten voldoen aan de specifieke Nederlandse regelgeving. In het geval van cilinders certificeren ze door middel van een reeks testen dat ze voldoen aan de eisen van genoemde regelgeving voor weerstand tegen diefstal. Ze zijn te verdelen ze in twee categorieën volgens de weerstandstijd waarop de cilinder steunt.

  • SKG* is op dit moment niet meer van kracht voor cilinders. Elke SKG* cilinder zou buiten de Nederlandse regelgeving vallen.

  • SKG** garandeert dat de cilinders die aan deze testen worden onderworpen een weerstand hebben van 3 minuten tegen aanvallen van buitenaf.

  • SKG 3* geeft aan dat de minimale weerstandstijd waaraan moet worden voldaan 5 minuten is.

  De speciale M&C beveiliging

  Wanneer het gaat om sleutelbeveiliging, dan heeft de M&C Move beweegbare elementen die onbevoegd kopiëren van sleutels bijna onmogelijk maken. Ook heeft het een ontwerp dat comfortabel inbrengen in de cilinder mogelijk maakt.

  Een belangrijke voorwaarde waaraan een cilinderslot moet voldoen is dat het keersleutelsysteem een hoge bescherming moet kunnen bieden. Dat is mogelijk bij sloten met het SKG 3* keurmerk, de cilinders zijn beveiligd tegen:

  • Uitboren

  • Kerntrekken

  • openpikken

  • klopbeveiliging

  en de cilinders van M&C zijn daarnaast ook nog uitgevoerd met een stalen of RVS brug waardoor ze ook praktisch onbreekbaar zijn.

  Ook de slijtvastheid mag niet worden onderschat. Met een speciale legering van nikkelzilver krijgt zowel de deur als het slot stevigheid en slijtvastheid. De speciale afwerking van de controle-elementen garandeert een maximale slijtvastheid in het dagelijks leven.

  Verder is voor de verschillende standen van de sluitpennen een grote diversiteit aan controle-elementen. De verborgen interne rondingen worden in de sleutel geverifieerd, waardoor sluitsystemen kunnen worden gerealiseerd die gericht zijn op bedrijven met complexe hiërarchieën.


  Keuzehulp

  1

  Hoeveel cilinders heeft u nodig?

  2

  Maten/knoppen

  3

  Wensen