close
Heeft u een vraag voor ons?
Heeft u een vraag of komt er niet uit. Stuurt u gerust een bericht.


  close
  KEUZEHULP

  Hoeveel gelijksluitende cilinders heeft u nodig?

  Buitenzijde info-gray Binnenzijde info-gray Knop info-gray
  1

  Haal de cilinder uit de deur en meet hem op zoals de afbeelding.

  Let op: Een cilinder mag aan de buitenzijde maximaal 3 mm uitsteken.

  wizard_help_image

  Wij begrijpen dat het kiezen van een veilige cilinder soms moeilijk kan zijn. Laat ons u helpen zodat u de juiste keuze kunt maken.

  SKG waardering

  Kleur cilinder

  Aantal sleutels

  Kerntrekken, hoe kan je dat voorkomen?

  De meeste inbraken worden gedaan door het cilinderslot te breken of de kern uit de cilinder te trekken. In de volksmond wordt dit kerntrekken genoemd. Door de verouderde cilindersloten is dit een zeer eenvoudige klus voor inbrekers. Veelal zijn ze binnen 30 a 40 seconden zonder herrie en inbraaksporen bij u binnen. Of u goed beveiligd bent met de juiste cilindersloten kunt u eenvoudig zelf controleren. Op het cilinderslot staat een logo met daarbij SKG in driehoek staan een aantal sterren. Dit geeft aan wat voor kwaliteit cilinders u heeft. Staat er geen SKG keurmerk op of maar 1 of 2 sterren. Dan betekent dat uw cilindersloten niet beveiligd zijn tegen het kerntrekken en cillinder breken. Meestal heeft u dan ook cilindersloten van voor 2015. Heeft u al 3 sterren bij het keurmerk staan. Dan heeft u cilindersloten die zijn beveiligd tegen het kerntrekken, Naast het SKG 3* keurmerk is het belangrijk dat er ook een gehard stalen brug in de cilinder zit. Al onze cilindersloten zijn standaard voorzien van een gehard stalen brug.  

  • Kerntrekbeslag

  Er zijn veel verschillende soorten en maten deurbeslag dat voorzien is van kerntrekbeveiliging. Het grootste voordeel van kerntrekbeslag is dat inbrekers dit op grote afstand herkennen en uw woning of bedrijf hierdoor liever voorbij lopen. Een nadeel is echter wel dat het een lastige klus is om te monteren, de schroefgaten komen vaak niet overeen met het oude beslag waardoor er extra gaten geboord moeten worden. Daarnaast bent u met kerntrekbeslag niet tegen alle inbrekersmethodes beveiligd, zo kan er nog steeds geboord worden in de cilinder en bij een oudere cilinder wordt deze alsnog eenvoudig geklopt.

  • Deurcilinders

  U kunt er ook voor kiezen om uw deurcilinder zelf te vervangen voor SKG 3* deurcilinders. U bent dan beveiligd tegen zowel boren, openpicken, kerntrekken, de slagmethode en de impressietechniek. Het grote voordeel van de M&C  cilindersloten is dat u dit gemakkelijk zelf kunt monteren, u hoeft alleen de huidige cilinder op te meten.

   


  Keuzehulp

  1

  Hoeveel cilinders heeft u nodig?

  2

  Maten/knoppen

  3

  Wensen