close
Heeft u een vraag voor ons?
Heeft u een vraag of komt er niet uit. Stuurt u gerust een bericht.


  close
  KEUZEHULP

  Hoeveel gelijksluitende cilinders heeft u nodig?

  Buitenzijde info-gray Binnenzijde info-gray Knop info-gray
  1

  Haal de cilinder uit de deur en meet hem op zoals de afbeelding.

  Let op: Een cilinder mag aan de buitenzijde maximaal 3 mm uitsteken.

  wizard_help_image

  Wij begrijpen dat het kiezen van een veilige cilinder soms moeilijk kan zijn. Laat ons u helpen zodat u de juiste keuze kunt maken.

  SKG waardering

  Kleur cilinder

  Aantal sleutels

   

  Je wilt natuurlijk de beste bescherming in huis tegen inbrekers en andere vervelende invloeden van buitenaf. Ditzelfde geldt voor de mensen die een eigen bedrijf hebben. Er zijn een hoop manieren waarop je een gebouw zoals een huis of bedrijf kunt beveiligen, maar wanneer we puur naar de basis kijken, blijft een stevig slot op de deur toch wel een hele goede manier om dit te doen. We gaan je daarom in deze blog vertellen wat de beste manier is om een goed slot aan te schaffen, waar je precies op moet letten met de aanschaf van een slot en natuurlijk waarom deze sloten dan ook het beste zijn.

  De beste sloten voor huis of bedrijf

  De beste sloten waar iemand zijn geld aan uit kan geven, zijn toch wel cilindersloten. Dit zijn namelijk sloten waar inbrekers direct al de meeste moeite mee hebben. Bij een slot wat niet werkt met een cilinder kan de inbreker het slot openen door middel van verschillende technieken waarbij hij ook verschillende instrumenten gebruikt. Dit is voor de inbreker het eerste wat hij leert en dus ook het gemakkelijkst om open te breken. Om dit te voorkomen is het allereerst dus handig om te kijken naar een cilinderslot en dan het liefst een cilinderslot met een goed keurmerk zoals de SKG3. Deze zijn specifiek gemaakt als anti-inbraak sloten. Dat komt omdat de inbreker hier veel meer zijn best voor moet doen. In dit slot zit namelijk een cilinder en in zo’n cilinder zitten kleine staafjes. Wil het slot opengedraaid kunnen worden dan moeten deze staafjes in een goede positie komen te staan. Een voorwerp in het slot duwen zorgt ervoor dat de staafjes verschuiven, maar niet direct in de exact, goede positie staan. Dit kan alleen maar wanneer de sleutel in het slot wordt gestoken die bij het slot hoort. De kartels aan de zijkant van de sleutel komen namelijk exact overeen met de positie waarin de staafjes moeten komen. Dit maakt het mogelijk om het slot te openen. Dit is ook waarom het soms lastig is om een slot open te maken wanneer de sleutel al verouderd is of wanneer deze gebogen is. De staafjes komen hierdoor niet helemaal goed te staan en het is direct heel lastig om het slot gelijk te openen. Toch is alleen deze bescherming niet altijd genoeg. Er is vaak meer nodig.

  Cilinderslot vervangen door sloten met kerntrekbeveiliging

  Een cilinderslot is dus de basis, maar daarmee ben je nog niet geheel beschermd tegen inbraken. Dat komt omdat inbrekers natuurlijk mee gaan met de tijd en steeds nieuwere technieken bedenken om een deur in te kunnen breken. Zo ook de techniek kerntrekken. Bij deze techniek gebruikt de inbreker een boor om een grote schroef in de cilinder te boren. Vervolgens trekt hij met geweld de schroef weer uit het slot. Op dat moment is de cilinder kapot en lukt het hem alsnog om in te breken. Gelukkig hebben de sloten met het keurmerk ook direct een extra beveiliging tegen deze techniek. Dat noemt men kerntrekbeveiliging. Bij deze sloten is namelijk de cilinder beschermt doordat deze gemaakt is van gehard staal. Hierdoor is het onmogelijk voor de inbreker om er een schroef in te draaien. Dat zal er voor zorgen dat de inbreker eerder kiest voor een andere deur om in te breken wanneer hij er achter komt dat er zo’n stevig slot op de deur geplaatst is. Dit maakt het dan ook een stuk beter beveiligd tegen inbraken.

  Een cilinderslot vervangen in de deur

  Nog een voordeel van zo’n cilinderslot is dat het heel gemakkelijk is om het oude slot te vervangen voor een cilinderslot. Allereerst verwijder je de slotschilden die zich aan de binnen- en buitenkant van de deur bevinden. Dit doe je door de schroeven er uit te halen en vervolgens de schilden er af te halen. Aan de zijkant van de deur vind je de borgbout. Ook deze moet eerst verwijderd worden om het slot te kunnen vervangen en dat is dan ook stap 2. Bij de derde stap heb je de sleutel nodig. Deze steek je namelijk in de cilinder en wanneer je de sleutel draait, duw je tegelijkertijd de cilinder eruit. Vervolgens pak je de nieuwe cilinder van het nieuwe slot en zet je deze op de plek van de oude. Je draait het slot open en vervolgens monteer je de borgbout weer terug op de goede plek en zet je de schilden ook weer goed vast. De cilinder van het slot is dan vervangen.

  Tot slot

  Ben je op zoek naar de juiste manier om jouw woning of bedrijf te beveiligen dan is het dus belangrijk dat je kiest voor goede sloten en daarmee bedoelen we cilindersloten met extra beveiliging in de vorm van kerntrekbeveiliging.


  Keuzehulp

  1

  Hoeveel cilinders heeft u nodig?

  2

  Maten/knoppen

  3

  Wensen