close
Heeft u een vraag voor ons?
Heeft u een vraag of komt er niet uit. Stuurt u gerust een bericht.


  close
  KEUZEHULP

  Hoeveel gelijksluitende cilinders heeft u nodig?

  Buitenzijde info-gray Binnenzijde info-gray Knop info-gray
  1

  Haal de cilinder uit de deur en meet hem op zoals de afbeelding.

  Let op: Een cilinder mag aan de buitenzijde maximaal 3 mm uitsteken.

  wizard_help_image

  Wij begrijpen dat het kiezen van een veilige cilinder soms moeilijk kan zijn. Laat ons u helpen zodat u de juiste keuze kunt maken.

  SKG waardering

  Kleur cilinder

  Aantal sleutels

  Welke maat kies ik bij een 30/30 60mm deurcilinder?

  Wij hebben voor elke deurdikte de juiste maat cilinder. Heeft u een standaard deur dan is de deur tussen de 38 en 42mm dik. in de deur zit vaak een deurcilinder met een lengte van in totaal 60mm. Als je deze vanaf het hart schroefgat opmeet kom je uit op een 30mm naar de buitenzijde en 30mm naar de binnenzijde van de cilinder.
  Bij de deurcilinders van M&C zijn de maten 2mm langer.
  Voor een standaard deurdikte kies je voor een 32/32 65mm deurcilinder. deze cilinder past altijd.

  Een andere veel voorkomende maat is een 30/45 75mm deurcilinder. Hier kies je in de meeste gevallen voor een 32/47 80mm deurcilinder.
  Is de lange zijde van 45mm de cilinder naar de buitenzijde van de deur en steekt de cilinder al iets voorbij het deurbeslag dan kan ervoor gekozen worden om de maat 42mm te kiezen naar de buitenzijde van de deur.
  probeer aan de buitenzijde van de deur niet meer dan 3mm voorbij het deurbeslag uit te steken. Aan de binnenzijde van de deur steekt de cilinder vaak wel verder uit maar dat is geen enkel probleem.

   

  Keuze bij de maten van een M&C cilinder:

  Meet u bij uw bestaande cilinder een maat 30mm naar de binnenzijde en 30mm naar de buitenzijde dan heeft u een cilinder met de maat 30/30 60mm.
  Bij de deurcilinders van M&C kiest u dan voor de maat 32mm naar de binnenzijde en 32mm naar de buitenzijde. Dat is dan de maat 32/32 65mm
  Bij langere maten kan het wel eens verschillen. Zoals bij bovenstaand voorbeeld 30/45 75mm cilinder dan kiest u voor de 30mm zijde bij m&c voor 32mm. Voor de langere zijde van 45mm kijkt u of die zijde voorbij het deurbeslag uitsteekt. Zit de bestaande cilinder iets naar binnen of steekt de cilinder 1mm voorbij het deurbeslag, dan kiest u voor de maat 47mm. Dat wordt dan een 32/47 80mm cilinder. steekt de bestaande cilinder met de lange zijde al buiten het deurbeslag dan kunt u er ook voor kiezen om de maat 42mm te selecteren. De cilinder met de lange zijde heeft dan een lengte van 42mm en kiest u voor de 32/42 75mm cilinder.

  Watu ook kiest. Heeft u toch een verkeerde maar besteld? Geen probleem, wij kunnen de cilinder altijd omzetten naar een langere of kortere maat.

   

  Selecteer hier de juiste maten en opties voor uw woning of bedrijf.